Beroepsgroep Divosa steunt roep om sociaal minimum Caribisch Nederland

Den Haag – Divosa, het netwerk van gemeentelijke directeuren en leidinggevenden in het sociaal domein, staat achter de roep om een sociaal minimum op Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

Divosa zegt zich grote zorgen te maken over de bestaanszekerheid in de bijzondere gemeenten. De organisatie heeft daarom besloten gehoor te geven aan de oproep van de Bonairiaanse consumentenbond Unkobon steun te betuigen aan het pleidooi per 1 januari een sociaal minimum in te voeren op de BES-eilanden. Unkobon bereidt daartoe een rechtszaak tegen de Staat der Nederlanden voor.

Vorige week nog bleek tijdens een debat van de Tweede Kamer met staatssecretaris Van Huffelen dat het kabinet wel in woorden gevoelig is voor de grote armoede op de eilanden, maar niet in daden. Zo verklaarde Van Huffelen na de grootste demonstratie ooit op Bonaire dat invoering van een bestaansminimum per 1 januari “geen haalbare kaart” is. Vanuit lokale vakbondskringen is geopperd naar voorbeeld van boeren ook op het eiland de Nederlandse driekleur op zijn kop te hangen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.