Tweede Kamer bezorgd om ‘code oranje’ ziekenhuis Bonaire

Den Haag – De Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties heeft bezorgd gereageerd op de mogelijke afschaling van planbare zorg door het ziekenhuis op Bonaire.

Bestuursvoorzitter Frans van Fundashon Mariadal liet eerder deze week weten dat het ziekenhuis tegen zijn grenzen aanloopt en dat sprake is van “code oranje”. Gealarmeerd door dat bericht heeft Kamerlid Joba van den Berg (CDA) haar collega-commissieleden voorgesteld de verantwoordelijke bewindslieden de staatssecretarissen Van Ooijen (VWS) en Van Huffelen (Konikrijksrelaties) om een reactie te vragen.

De financiering van Mariadal door het ministerie van VWS schiet al jaren tekort omdat onvoldoende rekening wordt gehouden met de kleinschaligheid en de beperkingen van een eiland met zich meebrengt. Dankzij de inzet van het personeel heeft het ziekenhuis de zorg desondanks overeind kunnen houden, maar nu – zo waarschuwt de directie – is de rek eruit.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.