Minister Franc Weerwind bezoekt Bonaire, Aruba en Curaçao

Den Haag – Minister Franc Weerwind voor Rechtsbescherming brengt van 21 tot 27 mei een werkbezoek aan Bonaire, Aruba en Curaçao. Het bezoek staat vooral in het teken van een kennismaking en hij bezoekt in zijn rol als stelselverantwoordelijke verschillende onderdelen op het gebied van Justitie en Veiligheid. Ook gaat hij in gesprek over het slavernijverleden.

Bonaire
De reis begint 21 mei op Bonaire. De minister zal worden rondgeleid door de Justitiële Inrichting Caribisch Nederland (JICN) en bezoekt ook de Stichting Reclassering. Verder staat een bezoek aan het preventieproject “alleen jij bepaalt” bij Jong Bonaire op het programma.

Aruba
Op 23 mei wordt minister Weerwind op Aruba ontvangen door gouverneur Afonso Boekhoudt. Samen met minister van Justitie en Sociale Zaken Tjon zal Weerwind een bezoek brengen aan Korrektie Instituut Aruba. Ook staat een gesprek gepland met de plaatsvervangend-procureur generaal.

Curaçao
Het werkbezoek wordt vanaf 24 mei voortgezet op Curaçao. Hier gaat de minister in gesprek bij het Gemeenschappelijk Hof van Justitie. Ook worden het Nationaal Archief en Banda Abou bezocht. Een bezoek aan de rechtenfaculteit en een ontmoeting met studenten staat eveneens ook op het programma. Ook brengt minister Weerwind samen met minister van Justitie Hato een bezoek aan Sentro di Detenshon i Korekshon Korsou.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.