De liefde tussen de Oranjes en Bonaire is wederzijds

“Aan alles is te merken dat de Oranjes zich betrokken voelen bij het Caribisch deel van het Koninkrijk. De eilanden hebben een speciaal plekje in hun hart. Dat gold al voor toenmalig konin­gin Beatrix en haar echtgenoot prins Claus. Hun oprechte inte­resse is overgegaan op haar zoon en schoondochter. Aan het re­cente bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima met prinses Amalia heb ik het gevoel overgehouden dat ook de kroonprinses haar hart aan Bonaire heeft verloren. Net als haar oma die als bescherm­vrouwe van onze natuur het eiland in 2018 nog heeft bezocht. De liefde is overigens volledig we­derzijds. Voor onze bevolking is de koninklijke familie de verbin­dende kracht in het koninkrijk en de houvast in een woelige wereld.”

Aldus een passage uit de column die Edison Rijna nog voor zijn vertrek als gezaghebber heeft geschreven voor speciale uitgave ‘Tien jaar op de Troon’. Rijna blijkt daarin terug op zijn relatie met leden van de Koninklijke familie.

Klik HIER voor de gehele column

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.