Curacao

Curaçao komt belofte niet na: Van Huffelen kan Kamervragen niet beantwoorden

Den Haag – De regering van Curaçao staat niet te trappelen staatssecretaris van Koninkrijksrelaties te informeren over het voornemen van minister Silvania van Financiën om af te zien van het innen van miljarden aan oudere belastingverslagen.

Van Huffelen heeft de informatie uit Willemstad nodig om schriftelijke vragen van het Tweede Kamerlid Kamminga te kunnen beantwoorden. Dat lukt niet binnen de gestelde termijn, omdat die informatie “ondanks diverse toezeggingen van de zijde van Curaçao niet is ontvangen”, aldus ambtenaren van BZK.

De VVD vindt het “onbestaanbaar” dat de regering van Curaçao ervan af ziet miljarden aan belastingaanslagen te incasseren en gelijktijdig een beroep doet op Nederland om hervormingsprojecten op het eiland te subsidiëren.

Lees HIER de vragen van Roelien Kamminga

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.