Strop dreigt voor Statia door financiële problemen olieterminal

Sint Eustatius – De precaire situatie van olieterminal Global Terminal Investments (GTI) kan tot een forse financiële strop leiden voor de eilandelijke overheid. Daarvoor waarschuwt het College financieel toezicht.

GTI is opgehouden havengelden af te dragen. In de begroting voor dit jaar is al rekening gehouden met oninbare vorderingen ter grootte van 1,2 miljoen dollar. Veel openstaande debiteuren (in totaal 3,4 miljoen) zijn gerelateerd aan de haven.

Vooralsnog, zo blijkt uit de resultaten over het eerste kwartaal, liggen de financiële resultaten van het eiland in lijn met de begroting. Tegenover 5,2 miljoen aan inkomsten staat 5,1 miljoen aan uitgaven.

Klik HIER voor de brief van het Cft

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.