Ministerraad bespreekt sommatiebrief klimaatmaatregelen Bonaire

Den Haag – In de ministerraad is vandaag gesproken over de sommatiebrief die Bonairiaanse burgers in samenwerking met Greenpeace donderdag hebben bezorgd bij minister-president Mark Rutte, zo blijkt uit de besluitenlijst van het wekelijkse kabinetsoverleg.

Dat gebeurde bij het agendapunt ‘Behandeling van de bij de voorzitter aangemelde onderwerpen die niet in de agenda zijn opgenomen:  Sommatiebrief inzake bescherming tegen de gevolgen van klimaatverandering op Bonaire d.d. 11 mei 2023.’ Wat besproken is, vermeldt de besluitenlijst niet.

Het kabinet is gevraagd binnen 6 weken te reageren op de eis maatregelen te nemen om Bonaire te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Blijft een reactie uit, dan wordt een rechtszaak tegen de Staat der Nederlanden aangespannen. Voor Europees Nederland is wel klimaatbeleid, maar voor de bijzondere gemeenten Bonaire, Sint Eustatius en Saba heeft de regering dat nagelaten.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.