Oefenterrein Defensie op Curaçao vernoemd naar oorlogsheld George Maduro

Willemstad – Minister van Defensie Kajsa Ollongren heeft de naam onthuld van de Forward Operating Base op het militaire oefenterrein van Defensie op Curaçao: FOB Maduro, naar de Curaçaose oorlogsheld George Maduro die een belangrijke rol in het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft gespeeld. “George Maduro was een oorlogsheld, die Defensie tot op de dag vandaag inspireert”, aldus Ollongren.

De minister brengt deze week een werkbezoek aan het Caribisch deel van het Koninkrijk. Op Sint Maarten woonde ze een noodhulpoefening bij, op Saba sprak ze met gezaghebber Jonathan Johnson onder meer over de Koninklijke Marechaussee die verantwoordelijk is voor de grensbewaking, beveiliging en politietaken op de luchthaven. De overtocht van Sint Maarten naar Saba maakte Ollongren per Metal Shark, een schip dat wordt ingezet voor maritieme drugs- en terrorismebestrijding alsmede search en rescue-operaties.

Op Curaçao bezocht de bewindsvrouw op vliegveld Hato de MQ-9 Reapers, onbemande verkenningsvliegtuigen waarmee op het eiland getraind wordt, de marinebasis Parera en het ondersteuningschip Pelikaan dat als hoofdtaak heeft militairen en materieel te verplaatsen tussen de Caribische eilanden. Ollongren had ook een ontmoeting met leden van de Curaçaose militie.

(Foto’s: Defensie Caribisch Gebied)

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.