Alweer politicus op Sint Maarten verdacht van corruptie

Philipsburg – De woning van onafhankelijk Statenlid en oud-minister Christophe Emmanuel is vandaag in het bijzijn van een rechter-commissaris doorzocht door de Landsrecherche die daarbij werd bijgestaan door het Recherche Samenwerkingsteam. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekend gemaakt.

In het kader van het strafrechtelijk onderzoek ‘Jasmine’ zijn meerdere huiszoekingen gedaan in woningen en op werkplekken van de verdachten. Het onderzoek richt zich op een aantal projectaanbestedingen en verleende vergunningen. Het OM heeft het vermoeden dat Emmanuel misbruik heeft gemaakt van zijn positie als minister, steekpenningen heeft aangenomen en fraude en valsheid in geschrifte heeft gepleegd.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.