Raad voor de Rechtshandhaving: Invoering jeugdstrafwet BES “mijlpaal”

Den Haag – De Raad voor de rechtshandhaving constateert in zijn rapport ‘Preventie van jeugdcriminaliteit en Jeugdstrafrecht op Bonaire, Sint Eustatius en Saba’ dat het merendeel van de in 2016 gedane aanbevelingen zijn uitgevoerd.

Minister voor Rechtsbescherming Weerwind heeft het rapport voorzien van zijn reactie vandaag naar de Tweede Kamer gestuurd. De aanbeveling die niet is opgevolgd betreft de registratie van risicojongeren. De Raad vindt het nog steeds van belang dat er een goed beeld bestaat van de groep risicojongeren en heeft dit daarom opnieuw als aanbeveling opgenomen.

De Raad noemt de invoering van het jeugdstrafrecht BES in 2020 een mijlpaal, maar constateert dat de toepassing op diverse punten kan worden verbeterd. Het ontbreken van de taakstraf als hoofdstraf ziet de Raad als een gemis.

Lees HIER het rapport en HIER de reactie van de minister

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.