Minister Jetten bezoekt grootste zonnepanelenpark van Caribisch Nederland

Kralendijk – Minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten neemt vandaag tijdens zijn werkbezoek aan Bonaire onder meer een kijkje bij het in aanbouw zijn zonnepanelenpark, het grootste van Caribisch Nederland. Het park meet 5,5 hectare en gaat 10.816 zonnepanelen tellen die in totaal 10 megawatt elektriciteit leveren waarmee zo’n 5.000 huishoudens van stroom kunnen worden voorzien.

Uitvoerder is The Green World Company (TGWC) uit het Friese Sneek, die al meerdere projecten op het gebied van duurzame energie in Caribisch Nederland heeft gerealiseerd. Opdrachtgever is elektriciteitsproducent Contour Global. Bonaire Brandstof Terminals BV, een door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat opgerichte staatsdeelneming, is medefinancier. Contour Global en BBT willen ook het windmolenpark vernieuwen om de capaciteit te verhogen. Gehoopt wordt dat Jetten vandaag bekendmaakt een deel van de kosten te willen subsidiëren, zoals hij dat ook heeft gedaan bij het zonnepanelenpark.

Minister Jetten zal vandaag tevens het advies van klimaatpaus Ed Nijpels over het instellen van de Klimaattafel Bonaire in ontvangst nemen. Later deze week woont de bewindsman een congres op Aruba bij over de impact van klimaatverandering op kleine eilandstaten.

Nog zo’n 7.500 panelen te gaan (Foto Casper Douma)

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.