Gevolmachtigde minister Manuel opnieuw in opspraak

Den Haag – Op de privé-auto van Curaçao’s gevolmachtigde minister Carls Manuel is beslag gelegd. Een deurwaarder heeft de auto die gestald stond bij een garagebedrijf in Willemstad laten verwijderen.

Het gaat om de auto waarmee Manuel in 2021 een aanrijding veroorzaakte. De auto was pas 2 maanden oud. De MFK-politicus beweerde dat er iets aan de remmen zou hebben gemankeerd, maar technisch onderzoek ontkrachtte dat. Niettemin eiste Manuel de volledige koopsom terug omdat hij naar eigen zeggen geen vertrouwen meer in de auto had. Het garagebedrijf bood hem aan tegen een bescheiden bijbetaling een duurder type te leveren. Manuel weigerde en stapte naar de rechter. Daar haalde hij bakzeil: zijn verhaal over de falende remmen werd als volstrekt ongeloofwaardig terzijde geschoven.

De rechter gelastte Manuel de door hem bij het garagebedrijf achtergelaten auto op te halen. Dat heeft hij ondanks tal van verzoeken tot op de dag van vandaag niet gedaan. Ook weigert hij de stallingskosten te betalen. Daarom is het bedrijf naar de rechter gestapt om gedaan te krijgen dat de auto wordt weggehaald. Zaterdag is, zo meldt het Antilliaans Dagblad, dat in bijzijn van een deurwaarder gebeurd.

Sinds zijn aantreden als gevolmachtigde minister is de bestuurlijk onervaren Manuel geregeld in opspraak gekomen. Zo probeerde hij vier familieleden en vrienden een baan te bezorgen op het Curaçaohuis, liet hij camera’s aanbrengen om het personeel in de gaten te houden en leidde zijn stuntelige optredens in de Rijksministerraad tot gegniffel.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.