Bonaire gaat de straat op vanwege uitblijven sociaal minimum

Kralendijk – De overkoepelende vakbond USIBO heeft voor 12 mei een publieke manifestatie uitgeschreven om de druk op de regering op te voeren per 1 januari 2024 een sociaal minimum in te voeren.

Daar wordt al 13 jaar op gewacht, schrijft de organisatie in een oproep aan het publiek om aan de manifestatie deel te nemen. Hoewel Tweede en Eerste Kamer, maar bijvoorbeeld ook Nationale ombudsman Reinier van Zutphen en het College voor de Rechten van de Mens al veel langer aandringen op de invoering van een leefbaar sociaal minimum, maakt het kabinet geen haast. Dit keer wordt als reden aangevoerd dat eerst (het zoveelste) onderzoek moet worden afgewacht.

Eerder al heeft consumentenbond Unkobon de Staat der Nederlanden gedagvaard, maar het gaat jaren duren voordat er een definitief rechterlijk oordeel ligt. Door een te laag wettelijk minimumloon en te lage uitkeringen en steeds hoger wordende kosten van levensonderhoud kunnen 4 van de 10 Bonairianen niet rondkomen. De manifestatie op 12 mei begint om 16.30 uur. Het verzamelpunt is bij Van den Tweel.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.