Bonaire

Den Haag boekt 76 miljoen aflossing liquiditeitssteun CAS-landen in

Den Haag – Het Kabinet Rutte gaat er op voorhand vanuit dat de aan Curaçao, Aruba en Sint Maarten verstrekte liquiditeitsleningen (1.034 miljard euro) worden verlengd. Dat kan worden opgemaakt uit de vandaag gepubliceerde Voorjaarsnota.

Op dit moment zijn de landen nog met Den Haag in onderhandeling over de voortzetting van de op 10 oktober aflopende leningen. Eerder deze week bleek dat er voor Aruba vooralsnog geen uitzicht is op een akkoord omdat het kabinet Wever-Croes is teruggekomen op de afspraak mee te werken aan de Rijkswet Aruba financieel toezicht.

Het lijkt er overigens op dat de Nederlandse regering er wel vanuit gaat dat de landen dit jaar een deel van de liquiditeitssteun terugbetalen. In de Voorjaarsnota is onder de titel ‘Raming aflossingen liquiditeitsleningen’ voor 2023 76 miljoen euro ingeboekt.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.