‘Klimaatpaus’ Nijpels verkent mogelijkheden voor Klimaattafel Sint Eustatius

Sint Eustatius – Klimaatexpert Ed Nijpels is met een delegatie op Sint Eustatius om de mogelijkheden voor de inrichting van een klimaattafel op het eiland te verkennen. De oud-minister en voormalig voorzitter van het Energieakkoord en het Voortgangsoverleg Klimaatakkoord is reeds kwartiermaker voor de Klimaattafel Bonaire.

Nijpels voerde overleg met de Eilandsraad en woonde een presentatie en discussie bij over de gevolgen van klimaatverandering voor Sint Eustatius. Door de opwarming van de zee zullen er, zo voorspellen wetenschappers, vaak krachtiger orkanen voorkomen in het Caribisch gebied. Zeespiegelstijging vormt bovendien een risico voor de lager gelegen delen van het eiland.

Nijpels sloot de eerste dag van zijn bezoek af met een kijkje bij het zonnepanelenpark en Lower Town om met eigen ogen de door erosie veroorzaakte schade aan de klif te zien.

De delegatie bij de klif in Lower Town.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.