OM: Verdenking tegen oud-minister Lopez-Tromp was onterecht

Oranjestad – Oud-minister en huidig Statenlid Marisol Lopez-Tromp blijkt ten onrechte te zijn beschuldigd betrokken te zijn bij onregelmatigheden bij de uitgifte van vergunningen en huurgronden. In 2021 ontving het Openbaar Ministerie informatie dat er bij Directie Infrastructuur en Planning zaken gebeurden die het daglicht niet konden verdragen.

Onder de titel Kukwisa startte de Landsrecherche een strafrechtelijk onderzoek tegen DIP-directeur R.H.C.en de toenmalige minister van Ruimtelijke Ontwikkeling, Infrastructuur en Milieu Lopez Tromp die als verdachten werden aangemerkt. Na uitgebreid en langdurig onderzoek, waarbij er doorzoekingen hebben plaatsgevonden, getuigen zijn gehoord en documenten zijn onderzocht, is het OM tot de conclusie gekomen dat er geen grond is voor de verdenkingen tegen de politica die thans fractieleider is van MAS. Ook de verdenking tegen C. is komen te vervallen, zo laat het OM vandaag weten.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.