Rutte op hart gedrukt “oprecht” over te komen bij uitspreken slavernijexcuses

Den Haag – Ambtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties hebben minister-president Rutte voorafgaand aan het op 19 december uitspreken voor het slavernijverleden op het hart gedrukt dat het belangrijk was “oprecht” over te komen.

Dat blijkt uit vandaag in reactie op een beroep op de Wet open overheid vrijgegeven documenten. Ook drongen ambtenaren erop aan “per eiland voldoende aandacht en een toegespitste boodschap” te hebben en te memoreren dat een ‘Caribische Cathuissessie’ waaraan o.a. premier Wever-Croes van Aruba deelnam “indrukwekkend” was geweest.

Veel wijzer wordt de lezer niet van de interne stukken aangezien grote delen zijn weggelakt.

Klik HIER om de vrijgegeven documenten te lezen

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.