Bonaire “economische groeibriljant” van het Caribisch gebied

Kralendijk – “De economische prestaties van Bonaire zijn indrukwekkend en het eiland kan met recht de economische groeibriljant van de regio worden genoemd”, aldus Koert van Buiren, directeur van Economisch Bureau Amsterdam en associate professor Economie aan de Universiteit van Amsterdam.

In een gastbijdrage in het vandaag verschenen magazine Bon Bini Bonaire, een uitgave van het kabinet van de gezaghebber, belicht de econoom dat het eiland het in sociaaleconomisch opzicht aanzienlijk beter doet dan het gemiddelde in de Caribische regio. Bonaire heeft de laagste werkloosheid van het Koninkrijk en de economie is gediversifieerder dan vaak wordt aangenomen.

Van Buiren signaleert ook uitdagingen, zoals de aanhoudende armoede en de inkomensongelijkheid.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.