Nederland is “onderdrukt Bonaire aan het omvolken”

Kralendijk – Nederland is Bonaire aan het omvolken via de invoer van Europese Nederlanders en het systematisch steriliseren van inheemse (Bonairiaanse) vrouwen. Kinderen van oorspronkelijke Bonairianen worden afgepakt en aan Europese Nederlanders gegeven.

Dit en nog veel meer staat te lezen in een artikel op de ‘nieuwssite’ DeWereldMorgen.be. Onder de titel ‘Verzet tegen hedendaags kolonialisme in Bonaire’ beschrijft docent American Studies en Indigenous Studies aan de Radboud Universiteit in Nijmegen Laura M. de Vos over de onderdrukking van inheemse Bonairianen door Nederland. Het artikel dient als opwarmertje voor de online lezing die voorzitter van Nos Kier Boneiru Bek James Finies dinsdagavond geeft op de campus van de Radboud Universiteit.

De van oorsprong Belgische website DeWereldMorgen.be is in extreem linkse kringen ontstaan, wordt gevuld met pseudowetenschappelijke artikelen en verwijst veelvuldig naar sites die complottheorieën verspreiden.

Klik HIER om het gehele artikel van DeWereldMorgen te lezen

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.