Bonaire

Cft geeft minfin Silvania dikke onvoldoende: begroting Curaçao deugt niet

Willemstad – De door de Staten van Curaçao vastgestelde begroting geeft geen betrouwbaar, realistisch en actueel beeld en voldoet niet aan de Rijkswet financieel toezicht.

Dat heeft Cft-voorzitter Ongering minister van financiën Silvania per brief laten weten. Die krijgt tot 28 april de gelegenheid de begroting alsnog op orde te brengen. Uit de brief blijkt dat het kabinet Pisas de aanbevelingen die het op 6 februari van het Cft ontving, weigert uit te voeren.

Kennelijk probeert de regering het wettelijk verplicht compenseren van eerdere tekorten zo lang mogelijk uit te stellen. Ook lijkt het erop dat minister Javier erop gokt dat Nederland bereid is de Curaçaose staatsleningen tegen gunstige voorwaarden ter herfinancieren.

Klik HIER om de gehele brief te lezen

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.