Bonaire groeit explosief door immigratie

Kralendijk – Op 1 januari 2023 telde Caribisch Nederland 29 418 inwoners. Dat zijn er 1 692 (6 procent) meer dan een jaar eerder. De toename komt voor een groot deel doordat de bevolking op Bonaire groeide, vooral door migratie. Ook op Saba en in mindere mate op Sint Eustatius nam het aantal inwoners toe door een vestigingsoverschot. Dat meldt het CBS.

Bevolking Bonaire in 2022 met ruim 1 500 toegenomen

Bonaire telde 24 090 inwoners op 1 januari 2023, een toename van 1 517 personen (7 procent) ten opzichte van een jaar eerder. Dit kwam vooral doordat veel meer mensen zich vestigden op Bonaire dan dat er vertrokken (1 413) en in beperkte mate door natuurlijke aanwas (73, het aantal geboorten min het aantal overledenen). Het aantal mensen op Bonaire dat geboren is buiten Caribisch Nederland nam toe met ruim 1 400 personen. Dat kwam vooral doordat er meer mensen woonden die zijn geboren in Europees Nederland, op Curaçao, in de Dominicaanse Republiek, Venezuela, Colombia en de Verenigde Staten.

Inwonertal Sint Eustatius met 51 toegenomen

Op 1 januari 2023 telde Sint Eustatius 3 293 inwoners, een toename van 51 (2 procent) ten opzichte van begin 2022. Dit kwam vooral doordat meer mensen zich op het eiland vestigden dan dat er vertrokken; de natuurlijke aanwas was beperkt. Het aantal mensen op Sint Eustatius dat buiten Caribisch Nederland is geboren, nam toe met 65. Vooral het aantal mensen dat is geboren in Midden- en Zuid-Amerika nam toe.

Bevolking Saba met 124 toegenomen

Op 1 januari 2023 telde Saba 2 035 inwoners, 124 (6 procent) meer dan een jaar eerder. Er vestigden zich meer mensen op het eiland dan dat er vertrokken (114). De natuurlijk aanwas was beperkt. Het aantal mensen woonachtig op Saba dat is geboren buiten Caribisch Nederland nam toe met 139. Het betrof vooral personen geboren in Canada en de Verenigde Staten. Ook woonden er begin 2023 meer personen die zijn geboren in Azië dan een jaar eerder.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.