Bonaire

Van Huffelen naar Bonaire, Saba, Statia en Sint Maarten

Den Haag – Staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Koninkrijksrelaties brengt van 16 tot 21 april een werkbezoek aan Bonaire, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten.

Bonaire

Het werkbezoek begint op 16 april op Bonaire, waar de bewindsvrouw kennis maakt met het nieuwe bestuurscollege en de nieuwe eilandsraad. Verder staan onder andere bezoeken aan het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) Caribisch Nederland, de Stichting Voedselbank Bonaire, Fundashon Cas Boneriano en boeren en bedrijven in de agrarische sector op de agenda. De staatssecretaris gaat ook langs bij het pas geopende call center van het openbaar lichaam Bonaire dat de dienstverlening aan inwoners moet verbeteren, Verder opent Van Huffelen een driedaagse workshop die in het teken staat van betere benutting van Europese fondsen.

Saba

Op 18 april reist de staatssecretaris door naar Saba, waar zij ook de onlangs geïnstalleerde eilandsraad en het nieuwe bestuurscollege ontmoet. Op de agenda staan verder onder andere een ontmoeting met de Saba Business Association en een ronde tafelgesprek met stakeholders waaronder de Saba University, het ziekenhuis en het bedrijfsleven over de kansen die digitalisering kan bieden.

Sint Eustatius

Op Sint Eustatius zal de staatssecretaris eveneens kennismaken met het nieuwe bestuurscollege en de nieuwe eilandsraad. Ook spreekt zij met stakeholders over digitalisering en is er een ontmoeting met leden van het projectteam Roaming Animals en geiteneigenaren.

Sint Maarten

Van Huffelen beëindigt haar op 21 april werkbezoek op Sint Maarten, waar zij na een gesprek met premier Silveria Jacobs een overleg heeft met de gouverneurs van de landen Curaçao, Aruba en Sint Maarten. Op de agenda staat verder onder meer een overleg met de Hoofdofficier van Justitie.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.