Bonaire: Bouw woonvoorziening voor Begeleid Wonen gestart

Kralendijk – Fundashon Cas Bonairiano (FCB) en Zorg en Jeugd Caribisch Nederland (ZJCN) zijn gestart met de bouw van een woonvoorziening voor begeleid wonen waar 12 jongeren van 16 tot 24 jaar een veilige en passende woonomgeving kan worden geboden.

In maart 2021 ging de pilot Begeleid Wonen van start om jongeren vanuit een stabiele woonsituatie te begeleiden richting meer zelfstandigheid. Het gaat om jongeren die een langdurig hulpverleningstraject bij Jeugdzorg hebben doorlopen, maar van wie de thuissituatie een punt van zorg is. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft positief geoordeeld over de resultaten van de pilot.

De woonvoorziening heeft slaapkamers met gedeelde badkamers en een gezamenlijke woonkamer en keuken. Daarnaast zijn er studio’s en appartementen met eigen keuken en badkamer. Zo krijgen jongeren de mogelijkheid om in fases en onder begeleiding zelfstandig te leren wonen: een eigen thuis in een gezamenlijk huis. In het ontwerp is rekening gehouden eventuele toekomstige uitbreiding. De verwachting is dat de bouw voor het einde van het jaar gereed is.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.