BES-eilanden en ministeries werken samen aan economische ontwikkeling

Den Haag – Bonaire, Sint Eustatius en Saba gaan samen met ministeries werken aan duurzame economische ontwikkeling. Dat schrijft staatssecretaris Van Huffelen mede namens minister Jetten van Economische Zaken en Klimaat ineen zogeheten brede intentiebrief aan de Tweede Kamer.

“Het realiseren van duurzame economische ontwikkeling is een belangrijk doel van het kabinet en Bonaire, Saba en Sint Eustatius. Samen met de openbare lichamen willen we er dan ook voor zorgen dat de eilanden en hun burgers kunnen profiteren van economische groei, in het bijzonder om de armoede te lijf te gaan en de koopkracht te verhogen. Tegelijkertijd moeten we voorzien in een toekomst die wordt gebouwd op basis van duurzame inkomstenbronnen. Daarom werken we samen aan de diversificatie van de economie om het verdienvermogen van de eilanden op de lange termijn te stimuleren en de economieën weerbaarder te maken tegen externe schokken”, aldus Van Huffelen.

Lees HIER de intentiebrief

Klik HIER voor een situatieschets per eiland

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.