CAS-landen laten investeren in hun veiligheid aan Nederland over

Den Haag – Extra investeringen die Nederland de afgelopen jaren heeft gedaan in de rechtshandhaving op Curaçao, Aruba en Sint Maarten worden ten dele teniet gedaan doordat de landen er zelf te weinig geld in steken. Dat blijkt uit een periodieke rapportage die minister van Justitie en Veiligheid Yeşilgöz-Zegerius naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De bewindsvrouw spreekt van een “disbalans” en “scheefgroei”.   

Nederland heeft met investeringen in het Recherche Samenwerkingsteam (RST), de Openbaar Ministeries, het Gemeenschappelijk Hof van Justitie, grensdiensten zoals de Koninklijke Marechaussee (KMar) en Kustwacht met name de strijd tegen grensoverschrijdende criminaliteit en ondermijning willen geven. Dat de landen het laten afweten, moet Den Haag lijdzaam toezien, want – zo merkt Yeşilgöz-Zegerius op – ze zijn autonoom.

Lees HIER de brief van minister Yeşilgöz-Zegerius

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.