Minister Dijkgraaf bezoekt Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten

Den Haag – Minister Robbert Dijkgraaf (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) bezoekt van 2 tot en met 5 april Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten. Het bezoek staat in het teken van het Ministerieel Vierlandenoverleg Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de herdenking van het slavernijverleden. Dijkgraaf is coördinerend minister van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden.

Saba

Op Saba wordt Dijkgraaf door gezaghebber Jonathan Johnson ontvangen. Vervolgens zal hij in gesprek gaan met het Bestuurscollege en de Eilandsraad. De hoofdonderwerpen die aan de orde komen zijn het onderwijs, slavernijverleden en de aansluiting op het vervolgonderwijs. Ter afsluiting brengt de minister een bezoek aan het Saba Heritage Center.

Sint Eustatius

Op Sint Eustatius praat Dijkgraaf met het Bestuurscollege en Eilandsraad. Daarna zal hij de Gwendolyn van Putten school bezoeken. In de middag bezoekt de minister het Planetarium , gevolgd door een rondleiding in Oranjestad, de Godett Plantation en Fort Amsterdam om meer kennis op te doen in zijn rol als coördinerend minister voor het Herdenkingsjaar Slavernijverleden.

Sint Maarten

Op Sint Maarten heeft Dijkgraaf een ontmoeting met gouverneur Ajamu Baly, gevolgd door een gesprek met minister Radolphe Samuel van Education, Culture, Youth & Sports. Ter afsluiting bezoekt de bewindsman de Universiteit van Sint Maarten en het NIPA.

Eerder dit jaar bracht Dijkgraaf al een bezoek aan Aruba, Bonaire en Curaçao.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.