Eindelijk opvolger voor Arkenbout in zicht

Den Haag – Zeven maanden na het vertrek van de officiële Vertegenwoordiger van Nederland voor de CAS-landen Erwin Arkenbout is er een opvolger in beeld.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft een kandidaat gevonden die op dit moment aan een screening wordt onderworpen. Zodra die (positief) is afgerond zal de benoeming bekend worden gemaakt. De zoektocht heeft opvallend lang geduurd. De wervingsprocedure – via de Algemene Bestuursdienst ABD – is in december 2021 (!) gestart.

Sollicitanten met een bij de functie passende CV werden afgewezen, omdat staatssecretaris Van Huffelen naar verluidt de voorkeur geeft aan een kandidaat met roots in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Of dat gelukt is, zal binnenkort blijken. De Vertegenwoordiging van Nederland in Willemstad – met bijkantoren in Oranjestad en Philipsburg – heeft onder meer de taak het ministerie van BZK op de hoogte te houden van politiek-bestuurlijke ontwikkelingen op de eilanden die “aandacht” van Den Haag vergen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.