Curaçaos Statenlid: Verkoop in beslag genomen cocaïne aan Nederland

Willemstad – Statenlid Juniël Carolina van regeringspartij MFK heeft voorgesteld om op Curaçao in beslag genomen drugs te verkopen aan Nederland. Hij deed dat in een debat over de Kustwacht, die onder meer tot taak heeft drugstransporten te onderscheppen.

Carolina, sinds 2019 Statenlid, rekende zijn collega-parlementariërs voor dat verkoop aan Nederland van de 29.000 kilo in 2022 in beslag genomen cocaïne Curaçao op basis van de ‘straatwaarde’ ruim 1,6 miljard gulden had kunnen opleveren. “Ik denk na, het levert geld op”, zette hij zijn betoog kracht bij. Fractiegenoten reageerden instemmend. Pas na aandringen van de verbijsterde oppositie reageerde minister van Justitie Hato (ook MFK) afwijzend.

Aanleiding voor het debat was de verdeling van de kosten voor de Kustwacht. Curaçao draagt 16% bij, Aruba 11% en Sint Maarten 4%. De resterende 69% neemt Nederland voor zijn rekening. Het MFK/PNP-kabinet Pisas wil het Curaçaose aandeel verkleinen. Bovendien wil het de door de vorige regering toegezegde bijdrage van 7 miljoen gulden aan vervanging en uitbreiding van materieel van de Kustwacht intrekken.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.