Curacao

Kabinet Pisas zit op zijn geld: Investeert te weinig in versterking economie

Willemstad – De Curaçaose overheid zit er warmpjes met 340 miljoen gulden aan liquide middelen, maar benut de financiële ruimte niet om duurzaam te investeren in versterking van de economie. Dat kan worden opgemaakt uit de analyse van het College financieel toezicht naar aanleiding van de voorlopige financiële resultaten over 2022.

De inkomsten lagen vorig jaar met 1.715 miljoen 91 miljoen hoger dan in het pre-coronajaar 2019. Omdat er juist minder werd uitgegeven, koerst Curaçao af op een overschot dat zeer waarschijnlijk ruim boven de 100 miljoen uitkomt. Dat betekent dat ook een begin kan worden gemaakt met de afbouw van de overheidsschuld van 4,2 miljhard.

Hoewel minister van Financiën Silvania bijna dagelijks hoog opgeeft van zijn successen heeft het Cft de nodige kritische vraqen over zijn beleid. De bewindsman moet deze voor 12 april beantwoorden.

Lees HIER het oordeel van het Cft

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.