Sint Maarten

Premier Jacobs neemt het op voor van corruptie verdacht Statenlid Brison

Philipsburg – In haar reactie op de arrestatie van Statenlid Rolando Brison lijkt minister-president Silveria Jacobs vraagtekens geplaatst bij de timing van het Openbaar Ministerie: “It is uncanny that these investigations surface at times when they can negatively alter local political stability, and it begs the question if it is indeed geopolitically or locally instigated.”

Jacobs legt in een officiële verklaring een verband tussen het moment van de aanhouding en de behandeling van de begroting die vandaag begint. “We remain committed, as a coalition, to focus on handling the budget, which is of utmost importance to the people of this country.”

De premier zegt verder geschokt en bezorgd te zijn en wenst Brison, zijn familie en partij “much strength during this very difficult time” en “very happy” te zijn dat de politicus zaterdagavond is vrijgelaten. “I have a great deal of sympathy towards the MP and his family. I trust our legal system will ultimately deliver a fair and just outcome for all involved. I urge the public to not jump to conclusions.”

Brison wordt verdacht van het aannemen van steekpenningen en misbruik van zijn positie als parlementariër. Na te zijn verhoord is hij op vrije voeten gesteld, maar blijft verdachte, benadrukt het OM.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.