Internationale waarnemers bij verkiezingen BES-eilanden

Den Haag – Op uitnodiging van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties houden onafhankelijke waarnemers van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) toezicht op het verloop van de verkiezingen morgen in Caribisch Nederland.

Op Bonaire, Sint Eustatius en Saba wordt woensdag gestemd voor de Eilandsraden en het kiescollege waarvan de uitslag meetelt voor de samenstelling van de Eerste Kamer. De waarnemers observeren of de stembusgang en de telling ordentelijk verlopen. Zij zullen hun bevindingen en eventuele aanbevelingen aan het ministerie van BZK aanbieden.

Het is de eerste keer dat de OAS is uitgenodigd als waarnemer bij de verkiezingen op Saba en Sint Eustatius. OAS-delegaties hebben eerder al verkiezingen bijgewoond op Bonaire, Curaçao en Sint Maarten.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.