Bonaire

Kabinet Rutte: Voldoende voorbereid op ramp in Cariben

Den Haag – Indien het Caribisch deel van het Koninkrijk opnieuw wordt getroffen door een (natuur)ramp is Nederland voldoende voorbereid om hulp te bieden. Dat heeft het kabinet Rutte in de Ministerraad geconcludeerd.

Het kabinet besprak vandaag de uitkomsten van het onderzoek (‘beleidsdoorlichting’) naar de hulp en wederopbouw van de Bovenwindse eilanden na de orkanen Irma en Maria in 2017.  “De kernboodschap van de beleidsdoorlichting is kritisch positief en geeft aan dat BZK relatief goed heeft gepresteerd ondanks de beperkte voorbereiding en ervaring met het leiden en coördineren van een crisis van dit formaat. Echter, verbeteringen zijn mogelijk”, aldus het kabinet.

Staatssecretaris Van Huffelen zal de Tweede Kamer per brief informeren hoe de regering uitvoering gaat geven aan de aanbevelingen van de onderzoekers. Het ministerie van BZK zal nog nader bepalen welke verbeteringen voor de start van het orkaanseizoen in juni kunnen worden gerealiseerd.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.