VVD neemt genoegen met toezegging Van Huffelen: geen motie

Den Haag – De VVD neemt genoegen met de toezegging van staatssecretaris Van Huffelen de Tweede Kamer de gelegenheid te bieden op de rem te trappen voordat het eilandbestuur het budgetrecht wordt teruggegeven. De fractie ziet daarom af van het indienen van een motie. Om die reden is het voor vanmiddag geplande tweeminutendebat van de agenda afgevoerd.

Beslissend voor de teruggave van het budgetrecht wordt het gesprek dat Van Huffelen na de eilandsraadverkiezingen van 15 maart zal voeren met de leden van de Eilandsraad en de gedeputeerden. De bewindsvrouw wil dat zij zich verplichten aan de nog te realiseren verbeteringen in het financieel beheer. De drie aan de verkiezingen deelnemende partijen deden eerder deze week het dringende verzoek het budgetrecht per 15 maart te herstellen, maar die zullen dus nog even geduld moeten hebben.

Van Huffelen deed gisteren onder druk van een (mogelijk verdergaande) motie de toezegging de Kamer twee weken de tijd te geven om te reageren op het bereikte resultaat alvorens het Koninklijk Besluit ter ondertekening aan de Koning wordt aangeboden.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.