Statianen moeten vroeg uit de veren voor belangrijk Kamerdebat

Den Haag – Voor het volgen van het misschien wel belangrijkste debat in Den Haag dit jaar over Sint Eustatius moeten de Statianen woensdag heel vroeg uit de veren.

Het debat van de Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties met staatssecretaris Van Huffelen over het moment waarop het Bestuurscollege en de Eilandsraad hun budgetrecht terugkrijgen, begint om 10.30 uur Nederlandse tijd. De fracties worden met 2 minuten spreektijd kort gehouden.

Van Huffelen wil het budgetrecht zo snel mogelijk na de eilandsraadsverkiezingen van 15 maart herstellen. VVD en CDA hebben evenwel hun twijfels of de staatssecretaris niet te snel gaat. Vandaar het ingelaste debat woensdag, voor de Statianen om half zes lokale tijd. Daarmee komt er opnieuw weinig terecht van de belofte van de Kamer debatten over de Cariben later op de dag te plannen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.