Aruba

Rutte: Geen oordeel over van sjoemelen verdachte gevmin Besaril

Den Haag – Premier Rutte laat zich niet uit over de verdenkingen die gerezen zijn tegen voormalig gevolmachtigde minister van Aruba Guillfred Besaril. Tijdens zijn wekelijkse persconferentie na afloop van de Ministerraad werd Rutte gevraagd naar het overhaaste vertrek van Besaril.

Als voorzitter van de Rijksministerraad zat de premier vier jaar in de Trêveszaal aan tafel met de gevmin. “Wat vindt u ervan dat hij is ontslagen omdat hij misbruik heeft gemaakt van zijn pinpas, dus van publieke middelen?” vroeg een van de aanwezige journalisten. “Ik wil niet op die concrete zaak ingaan. Die hoor ik nu voor het eerst en dan zou ik me erin moeten verdiepen. En dan nog is dat een zaak van justitie, van het eiland. Niemand zit te wachten op een moreel oordeel van mij”, aldus Rutte.

“Als u mij in algemene zin vraagt wat ik ervan vind als politici misbruik maken van een pinpas van de overheid… Je kan er fouten mee maken, dus daarom wil ik die dingen niet. Als je zo’n ding wel hebt, zorg je ervoor dat je hem goed gebruikt.” Premier Wever-Croes heeft vorige maand aangifte gedaan tegen haar partijgenoot Besaril die wordt verweten privé-uitgaven te hebben laten betalen door het Arubahuis.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.