Van Huffelen doneert voetballen aan vreemdelingencentrum Curaçao

Willemstad – Medewerkers van de Vertegenwoordiging van Nederland in Willemstad hebben een bezoek gebracht aan de Vreemdelingenbewaring bij Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK) om een door staatssecretaris Van Huffelen gedane belofte in te lossen.

Tijdens een bezoek in december aan het Vreemdelingen Opvang- en Detentiecentrum (VODC) waar vooral Venezolanen die hun land zijn ontvlucht opgesloten zitten, heeft de bewindsvrouw toegezegd voetballen te schenken ten behoeve van recreatieve activiteiten. “De vreemdelingen waren zeer blij met de ballen”, meldt de Vertegenwoordiging op haar website.

De Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties heeft deze week op voorstel van Marieke Koekoek (Volt) Van Huffelen om een reactie gevraagd op een recent rapport van Amnesty International dat de Nederlandse steun niet heeft geleid tot een noemenswaardige verbetering in de manier waarop op Curaçao met Venezolaanse vluchtelingen/migranten wordt omgegaan.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.