Bonaire

Update: Nog geen mandaat Van Huffelen coronaleningen CAS-landen te herfinancieren

Den Haag – De ministerraad heeft vandaag het besluit aangehouden om staatssecretaris Van Huffelen het mandaat te geven een akkoord met de regeringen van Curaçao, Aruba en Sint Maarten te sluiten over de herfinanciering van de in het kader van de coronacrisis verstrekte liquiditeitssteun.

De looptijd van de (renteloze) leningen – in totaal 1 miljard euro – eindigt op 10 oktober. Deze week is Van Huffelen de onderhandelingen met de regeringen gestart om de leningen te herfinancieren tegen nader overeen te komen voorwaarden zoals de aflossingstermijn en de rente. De CAS-landen zetten in op (tenminste gedeeltelijke) kwijtschelding, een lange looptijd en een lage rente.

Volgens de woordvoerder van Van Huffelen is het besluit naar een volgende vergadering doorgeschoven omdat het kabinet behoefte heeft aan nader overleg waar dan ook de vandaag afwezige minister van Financiën Kaag bij kan zijn.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.