Niet in de rij voor baan als procureur-generaal op Aruba

Oranjestad – De zoektocht naar een nieuwe procureur-generaal voor Aruba heeft vooralsnog geen resultaat opgeleverd. De sollicitatietermijn liep tot 23 december, vandaag is de vacature heropend.

Kennelijk wegen het aantrekkelijke leefklimaat en een terugkeergarantie niet op tegen de lastige omstandigheden waarin het Openbaar Ministerie op Aruba moet functioneren. In de vacaturetekst wordt daar de volgende opmerking over gemaakt: “Het OM op Aruba staat vol in de frontlinie en onder relatief hoge druk van media en politiek.”

Functionarissen worden nogal eens persoonlijk ‘aangesproken’ voor zaken waarin politici verdachte zijn. De afgelopen jaren heeft het OM meer dan voorheen vervolging ingesteld tegen (oud-)ministers en parlementariërs. Dat wordt de betrokken officieren niet alleen (veelal anoniem) op sociale media kwalijk genomen, maar ook door sommige beroepsjournalisten en politici.

Het OM Aruba heeft nog even de tijd een opvolger te vinden voor huidig PG Bote ter Steege. Die vertrekt per 1 september.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.