Saba

ZJCN zoekt klagers op Statia en Saba

Sint Eustatius/Saba – In reactie op signalen van bestuurders van Sint Eustatius en Saba heeft de dienst Zorg en Jeugd Caribisch Nederland eilandbewoners opgeroepen hun niet behandelde klachten opnieuw in te dienen.

ZJCN zegt zich niet te herkennen dat het ingediende klachten niet in behandeling zou hebben genomen, maar de verhalen daarover blijven rondgaan. Met de oproep hoopt de organisatie te achterhalen waarom de klachten haar nooit hebben bereikt. Een medewerker zal de eilanden begin maart bezoeken om de klachten te verzamelen. ZJCN belooft deze met voorrang te behandelen.

Op Sint Eustatius en Saba bestaat al jaren veel onvrede over het functioneren van ZJCN. De dienst heeft eind vorig jaar een onafhankelijke klachtencommissie ingesteld.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.