Van Huffelen vindt teruggeven budgetrecht aan Sint Eustatius “spannend”

Den Haag – Staatssecretaris Van Huffelen geeft toe het lokale bestuur van Sint Eustatius het budgetrecht te willen teruggeven zonder dat het eiland aan alle criteria heeft voldaan.

De bewindsvrouw antwoordt op kritische vragen van de Tweede Kamerfracties van VVD en het CDA voldoende waarborgen te hebben ingebouwd. “Voor de verkiezingen (15 maart; red) dienen een aantal verbeterstappen te zijn afgerond. Daarnaast dienen de nieuwgekozen gedeputeerden en eilandsraadsleden zich te committeren aan de uitvoering van de resterende verbeterstappen.”

“Mocht er onvoldoende progressie zijn of het commitment wordt niet gegeven, dan zal de ondertekening van het Koninklijk Besluit worden aangehouden”, aldus Van Huffelen. “De teruggave van bevoegdheden betekent ook een teruggave van verantwoordelijkheden. Ik besef dat dit – met het oog op het verleden – een spannend moment is.”

Lees HIER het antwoord op de vragen van de Tweede Kamer

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.