Nog veel werk te doen voor heropening grens met Venezuela

Den Haag – Het is allerminst zeker dat Curaçao op 3 april en Aruba op 1 mei een start kunnen maken met de stapsgewijze heropening van de grens met Venezuela.

“Na ruim vier jaar grenssluiting zijn procedures gewijzigd en zal er nog de nodige informatie moeten worden uitgewisseld tussen Venezuela en Curaçao en Aruba om de streefdata te kunnen halen”, laat het ministerie van Buitenlandse Zaken desgevraagd weten. De woordvoerder benadrukt dat er doorlopend contact is tussen de landen en het departement en de communicatie naar Venezuela.

Na het door Buitenlandse Zaken gefaciliteerde technisch overleg van Curaçao, Aruba en Venezuela van 31 januari besloten de regeringen in Willemstad en Oranjestad elk een eigen koers te varen. Curaçao wil op 3 april starten met een gefaseerde hervatting van maritiem verkeer en luchtvaart. Aruba zet in op volledige hervatting van maritiem verkeer per 1 mei en nog niet op luchtvaart.

Hoewel buitenlandbeleid een koninkrijksaangelegenheid is, zijn lucht- en scheepvaart autonome bevoegdheden van Aruba en Curaçao.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.