Aanpassing belastingregelingen in Koninkrijk vlot niet

Den Haag – Nederland heeft nog geen akkoord met Sint Maarten over vernieuwing van de onderlinge belastingregeling. Staatssecretaris van Financiën Van Rij laat de Tweede Kamer vandaag weten dat de onderhandelingen zich in de afrondende fase bevinden. Met Curaçao en Aruba is vooralsnog alleen ambtelijk overeenstemming bereikt.

“Nederland zet erop in de belastingregeling met Curaçao (ambtelijk akkoord) en Sint Maarten (in onderhandelplan) dit jaar af te ronden. Nederland en Aruba bezien het advies van de Raad van Advies van Aruba over het eerder bereikte ambtelijke akkoord”, aldus Van Rij.

Nederland wil de bestaande belastingregelingen met de CAS-landen in lijn brengen met de minimumstandaard van het zogeheten BEPS-project om belastingontwijking door grote ondernemingen tegen te gaan.

Vorige week besloot de Europese Unie Curaçao en Aruba toe te voegen aan de grijze lijst van belastingparadijzen omdat zij te weinig doen om de mazen in hun fiscale wetgeving te dichten.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.