Aanpak witwassen op BES-eilanden wordt aangescherpt

Den Haag – De strijd tegen witwassen in Caribisch Nederland wordt verder opgevoerd, zo blijkt uit een voortgangsbrief van minister Yesilgöz (Justitie en Veiligheid) en haar collega’s Weerwind en Van den Burg aan de Tweede Kamer.

“Het Openbaar Ministerie BES heeft een aanzet gemaakt voor een integraal plan van aanpak witwassen BES. Dit plan wordt begin 2023 gefinaliseerd. De Financial Action Task Force (FATF) heeft in augustus een evaluatierapport gepubliceerd over het Nederlandse beleid tegen witwassen, terrorismefinanciering en financiering van de verspreiding van massavernietigingswapens. Daarin is Caribisch Nederland ook meegenomen. De aanbevelingen die zijn gedaan door de FATF met betrekking tot Caribisch Nederland zullen worden opgevolgd”, aldus de bewindslieden.

Lees HIER de gehele brief

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.