OM Aruba doet onderzoek naar oud-minister Romero (MEP)

Oranjestad – Oud-minister Chris Romero (MEP) is onderwerp van onderzoek door het Openbaar Ministerie. Het Kwihi geheten onderzoek richt zich op een aantal door hem afgesloten dienstverleningsovereenkomsten.

Romero was van 2017 tot 2021 minister van Transport, Communicatie en Primaire Sector in het kabinet Wever-Croes dat struikelde over een fraudekwestie bij coalitiegenoot POR. In het kader van het onderzoek is vandaag onder leiding van de rechtercommissaris door de Landsrecherche op vier adressen huiszoeking gedaan.

Romero was eerder Statenlid. In 2013 stond hij na partijleider Evelyn Wever-Croes als tweede op de kandidatenlijst van de MEP. In de aanloop naar de verkiezingen van 2021 maakte hij bekend “vanwege persoonlijke redenen” de politiek te verlaten. De oud-bewindsman is de tweede MEP-coryfee die in korte tijd in opspraak raakt. Vorige maand werd tegen voormalig gevolmachtigde minister Guillfred Besaril aangifte gedaan wegens het vermoeden privé-uitgaven ten laste te hebben gebracht van het Arubahuis.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.