Ministeriële Stuurgroep Slavernijverleden voor het eerst bijeen

Den Haag – Vandaag is in de Trêveszaal de startbijeenkomst van de ministeriële
Stuurgroep Slavernijverleden gehouden. De stuurgroep buigt zich over de stappen die volgen op het aanbieden van excuses op 19 december door minister-president Rutte.

“Afgelopen december bood ik namens de regering excuses aan voor het handelen van de Nederlandse Staat in ons slavernijverleden. Zoals gezegd was dat moment een komma, geen punt. Zo was zojuist in de Trêveszaal de startbijeenkomst van de ministeriële stuurgroep slavernijverleden. Met deze stuurgroep zetten we vandaag een belangrijke stap in het proces. En alle stappen zetten we gezamenlijk. We zijn in gesprek met de maatschappelijke organisaties. In overleg, luisterend en met als enige intentie: recht doen aan het verleden, heling in het heden”, aldus Rutte na afloop.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.