Bonaire

Bestuurscollege niet blij met subsidie voor Bonaire Brandstof Terminals

Den Haag – Het Bestuurscollege van Bonaire is niet gelukkig met het besluit van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat tientallen miljoenen subsidie te verstrekken aan Bonaire Brandstof Terminals BV. Dat blijkt uit in het kader van de Wet Open Overheid door Greenpeace opgeëiste documenten om te achterhalen wat het kabinet doet om Bonaire te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering.

BBT is door het ministerie van EZK opgericht om de invoer van olie op Bonaire te organiseren. In reactie op het verzet in de Tweede Kamer dat de staat investeerde in fossiel brandstof kreeg BBT kapitaal om duurzame energie op het eiland te bevorderen. Op dat moment lag al 2 jaar een verzoek op het ministerie van WEB om steun voor het plan de elektriciteitsproductie naar 80% te vergroenen en daarmee de gebruikstarieven met de helft te verlagen.

Uit de vrijgegeven documenten blijkt dat het bestuur op Bonaire “niet blij” was dat er wel subsidie naar EZK’s eigen BV ging en niet naar WEB. Dat is over een van de weinige wetenswaardigheden. Grote delen zijn weggelakt.

Klik HIER voor de vrijgegeven documenten

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.