Weer vals document bij overname Isla-raffinaderij: nu wel aangifte

Willemstad – Opnieuw heeft Caribbean Petroleum Refinery (CPR) een of meer vervalste documenten overlegd in een poging eigenaar te worden van de voormalige Isla-raffinaderij. De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie in Willemstad.

Over de kandidatuur van CPR bestaan al langer twijfels. Het bedrijf werd pas kort voor de start van de onderhandelingen opgericht door enkele zakenlieden met een Venezolaanse achtergrond. In december lekte via lokale media uit dat die, om hun kredietwaardigheid aan te tonen, een vervalste bankgarantie hadden overlegd. Dat was voor de overheid geen reden de gesprekken stop te zetten: minister-president Pisas gunde CPR “het voordeel van de twijfel.”

Vorige week waren het opnieuw de media die er lucht van hadden gekregen dat er weer valse documenten waren overlegd, ditmaal aan de CBCS. De bank weigerde te bevestigen dat er aangifte was gedaan. Het Openbaar Ministerie ontkende en ook CPR sprak de berichten tegen. Maandagmiddag gaf het OM in een summier persbericht alsnog toe een aangifte te hebben ontvangen, maar dat deze bij een medewerker was blijven liggen. Premier Pisas heeft nog niet gereageerd.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.