Dikke rookwolken bij start koninklijk bezoek aan Aruba

Oranjestad – Waar de Arubaanse regering bang voor was, is toch gebeurd: terwijl het regeringstoestel met koning Willem-Alexander, koningin Máxima en kroonprinses Amalia de landing op luchthaven Reina Beatrix inzette stegen, er donkere rookwolken boven de dump van Parkietenbos op. De passagiers moeten er een onbelemmerd uitzicht op hebben gehad.

(Foto: Parkietenbos Stories)

“Het lijkt me sterk dat de koning dit niet heeft gezien vanuit het vliegtuig”, aldus minister van Natuur Ursell Arends (Raiz) tegen Caribisch Netwerk. Om te voorkomen dat de omstreden vuilstort uitgerekend tijdens het koninklijk bezoek zou branden was de afvalberg met aarde afgedekt.

Arends gaat er vanuit dat de brand is gesticht. “Er komt een intern onderzoek naar de brand en mogelijk ook aangifte. Afvalbedrijf Serlimar heeft de videobeelden in handen en aan de hand hiervan worden vervolgstappen genomen.” Al jaren strijden omwonenden tegen de vuilstort die met grote regelmaat in brand vliegt.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.