Mogelijk schikking om gevaarlijke klif Sint Eustatius

Sint Eustatius – Het eilandbestuur van Sint Eustatius lijkt bereid tot een schikking met Eco Statia, de eigenaar van het Orange Bay Hotel dat vanwege het gevaar van de klif gesloten is. Afgelopen week is er voor het eerst overleg geweest om onderling tot een oplossing te komen, meldt Binnenlands Bestuur.

In december haalde de rechter vernietigend uit. Het vonnis richtte zich formeel tegen de lokale overheid, maar die stond de afgelopen jaren volledig onder curatele van Den Haag. Het waren de betrokken ministeries die alarmerende rapporten over het instortingsgevaar in de doofpot stopten omdat ze vonden dat het veilig maken van de klif te veel geld kost.

Eco Statia werd door de rechter volledig in het gelijk gesteld. De overheid moet de geleden schade vergoeden (tot nu op 1,4 miljoen dollar geraamd) en alsnog de klif beveiligen. De Tweede Kamercommissie heeft staatssecretaris Van Huffelen om een reactie gevraagd op het vonnis, maar maakt daar geen haast mee.

Lee hier het gehele artikel van Binnenlands Bestuur

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.