Bonaire

Rijk past vacaturetekst aan na kritiek PDB-leider Clark Abraham

Den Haag – Ook Bonairianen en inwoners van de overige Caribische delen van het Koninkrijk zijn toch welkom om te solliciteren naar de functie van directeur van de Belastingdienst Caribisch Nederland. Dat laat het ministerie van Binnenlandse Zaken weten in reactie op kritiek van PDB-fractieleider Clark Abraham.

De tekst van de door de Algemene Bestuursdienst (ABD) gepubliceerde advertentie wekte de indruk dat de functie exclusief aan kandidaten (“ABD’ers”) uit Europees Nederland was voorbehouden, ook al omdat nadrukkelijk werd verwezen naar de regels voor uitzending. Een boze Abraham reageerde op sociale media: “Mogen bij voorbaat onze eigen eilandskinderen nimmer kans maken op dergelijke functies?” DossierKoninkrijksrelaties.nl vroeg het ministerie van BZK om een reactie:

“Naar aanleiding van het signaal van de heer Abraham is er vanuit de Directie Koninkrijksrelaties contact geweest met het ministerie van Financiën, die de opdrachtgever is voor de vacature. We hebben met elkaar vastgesteld dat de verwijzing naar de regels rond uitzending, zonder expliciete vermelding dat ook mensen woonachtig op Bonaire worden uitgenodigd om te solliciteren, een vertekend beeld kan opleveren.”

De woordvoerder onderstreept dat de vacature openstaat voor iedereen. “De vacaturetekst is inmiddels aangepast. De vacature wordt ook in de lokale media gepubliceerd en we hopen dat juist ook inwoners van de Caribische delen van ons Koninkrijk de uitnodiging aangrijpen om te solliciteren.”

De post van Abraham

“Zo zo, top! Vacature nieuwe Directeur Belastingdienst CN word enkel voor de Algemene Bestuursdienst van de Rijksoverheid in Nederland opengesteld.

Wat is dan het beleid?  Mogen bij voorbaat onze eigen eilandskinderen nimmer kans maken op dergelijke functies? Want onafhankelijk van de competenties of ervaring, als je geen onderdeel bent van hun groepje, kan je niet eens solliciteren!

Daarbij komt dat de ABD ‘er zijn salaris en voorwaarden uit Nederland behoud met daar bovenop zijn huis met zwembad alhier betaald, inboedel overvaren en terug, per jaar enkele vliegtickets naar NL heen en weer met gezin en een mogelijke ’tropentoeslag’.

En dat allemaal op de BES begroting toedienen en roepen ‘Kijk hoeveel we in de BES investeren’. Bijzonder!”

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.